‘Sneeuwwitje De Musical’ naar Suriname

‘Sneeuwwitje De Musical’ naar Suriname

De Stichting Kinder Coach brengt in samenwerking met Van Hoorne Entertainment ‘Sneeuwwitje De Musical’ naar Suriname. Er zullen in totaal 8 voorstellingen gegeven worden, waarvan 3 voor kinderen in moeilijkere financiële en sociale omstandigheden. De shows vinden plaats van donderdag 25 t/m zondag 28 juni theater Thalia.

“Het streven is om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen de musical bij te wonen”, vertelt Jacqueline Mezas-Fransisca voorzitter van Stichting Kinder Coach. De kaarten voor de voorstellingen voor kinderen in moeilijkere financiële en sociale omstandigheden zullen gedoneerd worden.

Sneeuwwitje is een Duits sprookje en is nu één van de bekendste sprookjes ter wereld. Het is geschreven door de gebroeders Grimm in 1812. De cast, bestaande uit 17 man onder wie 13 acteurs, arriveert op 21 juni in Suriname.

 

bron: waterkant.nl

IK ZIE ALLE JONGE MEISJES IN DE ZAAL WEGDROMEN

IK ZIE ALLE JONGE MEISJES IN DE ZAAL WEGDROMEN

SNEEUWWITJEHaar bedrijfskleding is een prinsessenjurk. Volgens dochtertje Skylar heeft Maud Mulder (33) de allermooiste baan ter wereld. Op dit moment speelt ze de hoofdrol in Sneeuwwitje De Musical. “Als Skylar een prinses op televisie ziet, zegt ze: kijk, dat is mijn mama.”

En dat is niet voor niets. Mulder had een rol in een aantal sprookjes: Roodkapje, De gelaarsde kat, Doornroosje en nu dus Sneeuwwitje.

“Zodra ik die zwarte pruik op heb, voel ik me Sneeuwwitje. Die rol van dat tuttige prinsesje, iets wat ik als kind niet was, ligt me wel. In de musical mag ik mooie, klassieke nummers zingen. Kan ik een andere kant van me laten zien. Veel mensen kennen mij vanuit de popscene.” Ruim tien jaar geleden werd Mulder tweede bij de talentenjacht Idols. Daarna bracht ze onder meer Zoals je naar mij kijkt uit. Deze single bereikte in 2004 een derde plaats in de Nederlandse Top 40. “Het verlangen om nieuwe liedjes te maken, is er nog steeds. Maar op dit moment laat de tijd het niet toe.”

De geboren Nijmeegse, inmiddels woont ze alweer een tijd in Amsterdam, begon op haar elfde met zingen. Voor het lustrumfeest van de hockeyclub waar ze toen lid van was, deed ze auditie. “Het leek me wel grappig. Dat ze zo enthousiast waren, had ik niet verwacht.” Zanglessen volgden. Ondertussen hockeyde ze met Mixed Hockey Club Nijmegen in de hoofdklasse. Ook kwam ze uit voor Jong Oranje. “Ik had nooit zoiets van: ‘Yes, ik hockey in Oranje’. Ik vond het gewoon leuk. Zingen was veel meer dan dat.” Daarom koos ze voor een zangcarrière. Samen met vriend Gelvin Straal, professioneel danser, runt ze sinds zes jaar ook dans- en zangschool BeatZone in Amsterdam-Zuid. Ze hebben vierhonderd leerlingen, verdeeld over twee vestigingen. Zelf geeft Mulder ook lessen als ze niet als een sprookjesfiguur (in 2016/2017 gaat ze weer als Roodkapje aan de slag, BG.) op de planken staat.

Zondag wacht een thuiswedstrijd, als Sneeuwwitje in schouwburg Nijmegen. “Dat is extra spannend. Er komen veel bekenden kijken, zoals mijn zus en haar kinderen.” Vervolgens staan er tot half juni nog shows in de rest van Nederland op het programma. Daarna gaat Sneeuwwitje De Musical voor een paar weken naar Suriname. “Waar ik ook optreed, als ik als Sneeuwwitje op het toneel sta, zie ik alle jonge meisjes dromen prinses te zijn.”

 

bron: gelderlander.nl

Kinderen uit tehuizen genieten van Dora Explora

Kinderen uit tehuizen genieten van Dora Explora

Kinderen uit tehuizen genieten van Dora ExploraVijfhonderd kinderen uit kindertehuizen hebben vrijdag een leuke middag bezorgd gekregen, door hen de professionele en educatieve Nickelodeon familie-musical Dora Explora te laten bijwonen in Theater Thalia. Vanuit twaalf kindertehuizen in de districten Paramaribo, Commewijne en Wanica zijn de kinderen met hun begeleiders vervoerd naar Thalia. Daar hebben ze met volle teugen kunnen genieten van de vrolijke en leerrijke voorstelling op het toneel gebracht door de uit de Verenigde Staten van Amerika afkomstige acteurs van Jade Productions.

Dit project is door Jacqueline Mezas-Francisca van de Stichting Kindercoach Suriname opgezet en gerealiseerd met de hulp van Irene Spangenthal van HEM Suriname en héél veel vrijwilligers, sponsorbijdragen en donaties van velen uit Suriname en Nederland. De kinderen van onder meer de tehuizen van AryaDewaker, NosKasita, Soekdan, het Lotjeshuis en de Stichting voor het Kind, kunnen terugkijken op een middag vol gezelligheid, lekkere snacks en dranken.

Elk kind heeft na afloop wat lekkers en een cadeautje mee naar huis gekregen. De Stichting Kindercoach Suriname en allen die zich op welke manier dan ook hebben ingezet,  zijn blij dat door het uitvoeren van dit project zij hebben kunnen bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen die in sociaal moeilijke omstandigheden moeten opgroeien.

 

Vrij naar bericht uit Starniews d.d. 7 april 2014

 

Dora the Explorer naar Suriname

Dora the Explorer naar Suriname

De Stichting KinderCoach (Suriname) brengt, als onderdeel van een samenwerking met het Antilliaans bedrijf Fun4Kids, de Dora Explorer familie musical naar Suriname. Het streven van deze organisaties is om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen deze musical te laten bijwonen.

Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij de verschillende locale sponsors: bedrijven, organisaties en ook particulieren uit binnen- en buitenland. Voor veel kinderen zal een droom werkelijkheid worden.

Dora Explorer en haar vrienden zijn in Suriname populair geworden door het educatieve kinderprogramma dat dagelijks op verschillende tv zenders te zien is. De acteurs komen uit Amerika en zijn opgeleid aan de Disney Academie. De MC bij de musical is onze eigen Ivan Tai A Pin.

De Family Musical Dora Explorer and Friends is op zaterdag 5 en zondag 6 april aanstaande in Theater Thalia steeds om 14:00 uur en 17:00 uur. Voor de kinderen uit financieel en sociaal zwakkere omstandigheden maken sponsors het mogelijk om de voorstellingen bij te wonen. Het Dora Explorer team zal tevens naar huize Betheljada gaan om de kinderen, die niet naar het theater kunnen komen, te bezoeken.

De organisatie belegt op donderdag 3 april in Lucky Twins Restaurant een persconferentie met Dora Explorer en haar vriendjes, die uit Amerika overvliegen om de familie musical te introduceren en Suriname uit te nodigen voor deze show.

De prijs per toegangskaart is vastgesteld op SRD.45 en de kaarten zijn te verkrijgen bij Combe Bazaar aan de Wilhelminastraat, Winkel Kimani aan de Indira Gandhiweg, Lennox (Domineestraat en Hermitagemall), Lucky Twins (Ma Retraite Mall) en Play World (Ma Retraite Mall).

Stichting KinderCoach stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind in de ruimste zin des woord, voor zover wettelijk toegestaan.

Haar doelstelling tracht zij te bereiken door: Intensieve begeleiding, ten einde het kind een eerlijke kans te bieden, zodat het kind een betere basis heeft bij de start van het onderwijsproces; Het ontdekken van unieke talenten van het kind en die om te zetten in kansen, zodat het zelfvertrouwen, bewust wording en persoonlijke groei vergroot kan worden; Het aanbieden van veiligheid, geborgenheid en vertrouwen zodat elk kind in eigen tempo zijn mogelijkheden kan ontdekken, vind de stichting van groot belang.

 

source: gfcnieuws

http://www.gfcnieuws.com/2014/03/19/dora-the-explorer-naar-suriname/