Kinderen uit tehuizen genieten van Dora Explora

Kinderen uit tehuizen genieten van Dora ExploraVijfhonderd kinderen uit kindertehuizen hebben vrijdag een leuke middag bezorgd gekregen, door hen de professionele en educatieve Nickelodeon familie-musical Dora Explora te laten bijwonen in Theater Thalia. Vanuit twaalf kindertehuizen in de districten Paramaribo, Commewijne en Wanica zijn de kinderen met hun begeleiders vervoerd naar Thalia. Daar hebben ze met volle teugen kunnen genieten van de vrolijke en leerrijke voorstelling op het toneel gebracht door de uit de Verenigde Staten van Amerika afkomstige acteurs van Jade Productions.

Dit project is door Jacqueline Mezas-Francisca van de Stichting Kindercoach Suriname opgezet en gerealiseerd met de hulp van Irene Spangenthal van HEM Suriname en héél veel vrijwilligers, sponsorbijdragen en donaties van velen uit Suriname en Nederland. De kinderen van onder meer de tehuizen van AryaDewaker, NosKasita, Soekdan, het Lotjeshuis en de Stichting voor het Kind, kunnen terugkijken op een middag vol gezelligheid, lekkere snacks en dranken.

Elk kind heeft na afloop wat lekkers en een cadeautje mee naar huis gekregen. De Stichting Kindercoach Suriname en allen die zich op welke manier dan ook hebben ingezet,  zijn blij dat door het uitvoeren van dit project zij hebben kunnen bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen die in sociaal moeilijke omstandigheden moeten opgroeien.

 

Vrij naar bericht uit Starniews d.d. 7 april 2014