IK ZIE ALLE JONGE MEISJES IN DE ZAAL WEGDROMEN

SNEEUWWITJEHaar bedrijfskleding is een prinsessenjurk. Volgens dochtertje Skylar heeft Maud Mulder (33) de allermooiste baan ter wereld. Op dit moment speelt ze de hoofdrol in Sneeuwwitje De Musical. “Als Skylar een prinses op televisie ziet, zegt ze: kijk, dat is mijn mama.”

En dat is niet voor niets. Mulder had een rol in een aantal sprookjes: Roodkapje, De gelaarsde kat, Doornroosje en nu dus Sneeuwwitje.

“Zodra ik die zwarte pruik op heb, voel ik me Sneeuwwitje. Die rol van dat tuttige prinsesje, iets wat ik als kind niet was, ligt me wel. In de musical mag ik mooie, klassieke nummers zingen. Kan ik een andere kant van me laten zien. Veel mensen kennen mij vanuit de popscene.” Ruim tien jaar geleden werd Mulder tweede bij de talentenjacht Idols. Daarna bracht ze onder meer Zoals je naar mij kijkt uit. Deze single bereikte in 2004 een derde plaats in de Nederlandse Top 40. “Het verlangen om nieuwe liedjes te maken, is er nog steeds. Maar op dit moment laat de tijd het niet toe.”

De geboren Nijmeegse, inmiddels woont ze alweer een tijd in Amsterdam, begon op haar elfde met zingen. Voor het lustrumfeest van de hockeyclub waar ze toen lid van was, deed ze auditie. “Het leek me wel grappig. Dat ze zo enthousiast waren, had ik niet verwacht.” Zanglessen volgden. Ondertussen hockeyde ze met Mixed Hockey Club Nijmegen in de hoofdklasse. Ook kwam ze uit voor Jong Oranje. “Ik had nooit zoiets van: ‘Yes, ik hockey in Oranje’. Ik vond het gewoon leuk. Zingen was veel meer dan dat.” Daarom koos ze voor een zangcarrière. Samen met vriend Gelvin Straal, professioneel danser, runt ze sinds zes jaar ook dans- en zangschool BeatZone in Amsterdam-Zuid. Ze hebben vierhonderd leerlingen, verdeeld over twee vestigingen. Zelf geeft Mulder ook lessen als ze niet als een sprookjesfiguur (in 2016/2017 gaat ze weer als Roodkapje aan de slag, BG.) op de planken staat.

Zondag wacht een thuiswedstrijd, als Sneeuwwitje in schouwburg Nijmegen. “Dat is extra spannend. Er komen veel bekenden kijken, zoals mijn zus en haar kinderen.” Vervolgens staan er tot half juni nog shows in de rest van Nederland op het programma. Daarna gaat Sneeuwwitje De Musical voor een paar weken naar Suriname. “Waar ik ook optreed, als ik als Sneeuwwitje op het toneel sta, zie ik alle jonge meisjes dromen prinses te zijn.”

 

bron: gelderlander.nl